Élmények

Fedezze fel Európa egyik legszebb fővárosát a D8 Hotel vendégeként! Szállodánk tökéletes lokációjának köszönhetően kompromisszumok nélkül adhatja át magának Budapest varázsának.

⸻ BUDAPEST        

Lánchíd

A D8 Hoteltől csupán néhány perc sétára található a magyar főváros egyik legismertebb jelképe, a kőoroszlánok által védett Lánchíd. Ez volt az első állandó híd Pest és Buda között, egyben a teljes magyarországi Duna-szakaszon is. Építését gróf Széchenyi István kezdeményezte, tervezője az angol William Tierney Clark, a kivitelezés irányítója a skót származású Clark Ádám volt. A történelem viharai azonban ezt a kivételes műremeket sem kímélték: a Lánchidat a második világháborúban felrobbantották, majd a híd avatásának 100. évfordulójára újjáépítették.

⸻ BUDAPEST      

Shopping time!

A legszebb bevásárlóutcák
(Deák Ferenc utca, Vörösmarty tér, Váci utca)

Budapest híres bevásárlóutcái csupán pár perces sétára találhatóak szállodánktól. A neves nemzetközi brandek képviselőinek kínálatát, illetve a hazai divatipar prominens márkáit mind egy helyen találja. A gyönyörű épületek között végig húzódó sétálóutca egész évben nyüzsgő forgatag, télen pedig hangulatos karácsonyi vásár színhelye.

⸻ BUDAPEST        

Szent István Bazilika

A D8 Hoteltől kellemes sétatávolságra található hazánk egyik legjelentősebb turisztikai látnivalója, a Szent István Bazilika. Érdemes megcsodálni a lenyűgöző építészeti remekmű belső tereit és a 96 méter magas kupoláját is, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a városra. Különleges élmény egy betérni a Bazilika előtti kávézók, éttermek egyikébe és elmerülni a káprázatos környezet látványában.

⸻ BUDAPEST        

Országház

A magyar parlament csupán 15 percnyi sétára található a szállodától, közvetlenül a Duna partján. Fedezze fel Európa egyik legrégebbi, valamint legszebb törvényhozó épületét, és ne hagyja ki az egyedi, hagyományokhoz illő őrtiszt váltást a Kossuth Lajos téren!

⸻ BUDAPEST        

Dohány utcai zsinagóga

A Dohány utcai zsinagóga, avagy a Nagy zsinagóga, Budapest VII. kerületében, a Dohány utcában található. A magyar neológ zsidóság és egész Európában legnagyobb zsinagógája.
A magyarországi zsidóság fontos jelképe, továbbá Budapest jelentős idegenforgalmi látványossága. A főváros kulturális életében a mai napig is aktív szerepet tölt be, ugyanis helyet ad komolyzenei hangversenyeknek, különböző fesztiváloknak, falai közt gyakran hangzanak fel orgonakoncertek, illetve kántorfellépések.

⸻ BUDAPEST      

Budai Vár

A Budai Vár Budapest egyik legjelentősebb építészeti remekműve, amely egykor a 13. századi magyar királyok otthonaként is szolgált.
A szobákat és a termeket nem rekonstruálták, ennek köszönhetően napjainkban a Budavári Palota modern kulturális intézményként működik. Itt található a Nemzeti Galéria, a Nemzeti Széchenyi Könyvtár, illetve a Budapesti Történeti Múzeum.